Kvinnan som älskar att skriva protokoll och flyttade till Råslätt på kanelbullens dag.

På dörren står det ”Hjärtligt välkommen till Bettans glänta!”

Elisabeth ”Bettan” Rodriguez är en levnadsglad 32-åring, med många bollar i luften. Hon bor med sin katt Lovis i en tvåa på Råslätt. På dörren står det ”Hjärtligt välkommen till Bettans glänta!” och det är vad hon önskar att hennes hem ska få vara; en glänta, där man får komma och bara vara, kunna få vara sig själv, men också få växa och blomma ut! Hon drömmer om att få hjälpa människor att hitta sina gåvor och få komma i funktion i Guds rike!

Bettan flyttade till Råslätt på kanelbullens dag (4 okt) 2012. Då hade hon just tackat ja till att börja jobba med OM Sverige och fick bo i ett tjejkollektiv, som de hade på Havsörnsgatan. Hon hade då nyligen kommit hem från en 7 månaders lärjungaträningsskola i Sydafrika och ville tjäna Gud på hemmaplan. Hennes första uppdrag på OM var med ett inspirationsteam som åkte runt i landet och berättade om mission i församlingar och på bibelskolor. Sedan fortsatte hennes engagemang i OM och handlade mer och mer om TeenStreet, som är OM:s stora tonårsevent i Tyskland. I år Har Bettan för 8:e året huvudansvaret för de svenska deltagarna på eventet.

Men under åren med OM har hon också hunnit läsa ett par år på ALT, börjat utbilda sig till lärare (grundlärare 4-6) och deltidsjobbat både här och där, t.ex. Filmstaden, serviceboende och Månsarpsskolan… 
Hon har som sagt många bollar i luften och hon älskar det!!!

Man undrar om hon alls har tid för några fritidsaktiviteter? Jodå, det har hon! Hon tycker om att läsa deckare, men också kristen litteratur. Camilla Läckberg, Tomas Sjödin och John Ortberg är några av hennes favoritförfattare. Dessutom gillar Bettan att resa när tillfälle ges och hon tycker om att spela gitarr i det ”fördolda”. Ett annat intresse är fotboll, numera tittar hon bara på och framför allt då på damfotboll. Men hon har ett förflutet som försvarare, bl.a. under 15 år i Huskvarna FF i division 3. När hon spelade back tillsammans med sin syster kallades de för ”stenmuren”!

Kanske trivs hon så bra som lagspelare, eftersom hon växte upp i en tight syskonskara på 6 barn?

Bettans familj var en plats där hon fick höra om Jesus från början. Tron har därför alltid varit en naturlig del av hennes liv och hon har inget speciellt tillfälle då hon tog emot Jesus.

Men det finns förstås viktiga milstolpar. En sådan var när hon som 10-åring fick ta emot en Bibel och en video om Apostlagärningarna från sin dåvarande församling, Kungsporten. Då gick hon från att vara en ”passiv” personligt kristen, till att inse uppdraget med att ge evangeliet vidare. Alla måste få veta!!! Hon började då att berätta om Jesus för alla; i skolan och för grannarna. Detta ledde till att en irakisk familj i grannskapet kom och knackade på, för att be om förbön. Bettan gick dit tillsammans med sin pappa och de fick be för två söner som var sjuka. Pojkarna blev friska och Bettan stärktes i sin tro!! Redan som 13-åring började hon sedan få stå på scen och berätta sitt vittnesbörd och några år senare blev hon ledare i barn- och ungdomsarbetet.

En annan milstolpe var då hon under lärjungaträningen i Sydafrika fick uppleva Guds fadershjärta på ett mer konkret sätt än tidigare.

I vår församling har Bettan haft flera olika roller genom åren. Det började med att hon var tonårsledare på Livingroom, sedan har hon haft hand om familjegudstjänster och mycket annat… De officiella roller som hon har numera är att hon är sekreterare i styrelsen. Hon tycker att det är jätteroligt att skriva protokoll!! (tack Jesus att det finns folk som gillar sådant!!!) Sedan är hon också med i förbönsteamet som har hand om förbönen i våra gudstjänster.

Bettan är engagerad på flera andra sätt också; tex har hon ordnat med nyårsfesten de senaste åren och hon spelade rollen som mamma i påskmusikalen m.m. m.m.

Ett bibelord som följt Bettan genom livet är Jer. 1:4–10 där det står:

”Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till profet för folken.”

Men jag svarade: ”O, Herre Gud! Jag kan inte tala, för jag är för ung.” Då sade Herren till mig: ”Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. Var inte rädd för dem, för jag är med dig för att rädda dig, säger Herren.” Och Herren räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: ”Se, jag lägger mina ord i din mun. Jag sätter dig i dag över folk och riken för att rycka upp och bryta ner, förgöra och fördärva, bygga upp och plantera.”

Text: Lena Magnusson, april 2024
Bild: Joakim Iwerskog

 

Läs fler berättelser

 

p {font-family:open-sans; font-weight:400;}