Snickaren som sadlade om

"RFG betyder mycket för Nisse – det är en gemenskap som han inte vill vara utan, och till och med inte kan vara utan!"

I Råslätts finaste lägenhet (enligt honom själv) bor Nisse med sin fru Tinni. Han  jobbar numera som trafikledare på Smålandsbussen och kom till Råslätt redan 1982. Församlingen bildades året efter och Tinni och Nisse var alltså med från allra första början.

Nisse säger att han är tacksam över att ha fått växa upp i kyrkan och dess gemenskap. Han föddes i en kristen familj i Malmbäck i Småland och under sena tonåren fattade han beslut om vilken inriktning han ville ha i livet. Det var OM (Operation Mission) som besökte Nisses församling och man utmanade till att bestämma sig för vad man ville göra med sitt liv. För Nisses del blev det sedan 2 år på OM:s skepp Doulos som besökte hamnar över hela världen för att sprida det goda budskapet. Han jobbade hela tiden på däck och fick måla och knacka rost för det mesta. När båten var till sjöss blev det också att stå på bryggan en del. 

 ”Tron betyder tillit till Gud, min Far, som har omsorg om oss människor i stort som smått” säger Nisse

Efter åren med OM gick Nisse en snickarutbildning i Jönköping och när han behövde bostad blev det naturligt att välja Råslätt, eftersom hans bror Håkan redan bodde här. Det var sedan här i gemenskapen som han fann sin Tinni, ett par år senare gifte de sig och så småningom välsignades de med tre barn, som nu är vuxna.

Man kan ju undra vad som gjort att Nisse fortfarande bor kvar i betongen efter 37 år…. Han säger att det fanns en tid då även han och Tinni tittade på hus i Råslätts omnejd, men att de efter ett tag landade i att Råslätt var det bästa för dem. Mycket av praktiska skäl, eftersom de har en sommarstuga, men framför allt är det församlingen som varit skälet till att stanna kvar. ”Ibland har det varit smärtsamt då man sett många nära vänner flytta från Råslätt genom åren” säger han. Men det är något som han fått bearbeta och han har också insett att det är fint att få se nya, goa människor komma hit.

RFG betyder mycket för Nisse – det är en gemenskap som han inte vill vara utan, och till och med inte kan vara utan! Du har säkert sett Nisse sitta vid mixerbordet längst bak i kyrkan och det är en av de saker han gör i församlingen; sköta ljudet vid gudstjänster och ibland andra samlingar. Numera är han också medlem i styrelsen och i Undergrounds styrgrupp och genom åren har han varit scoutledare och förstås mycket annat. Vi som känner honom vet hur tjänstvillig han är och alltid ställer upp när det ska bäras stolar eller diskas och är det någon predikant som blir torr i halsen är det ofta Nisse som kommer med ett glas vatten. En ödmjuk man med stort hjärta!

På fritiden brukar Nisse cykla och springa en hel del på sommaren och på vintern blir det skidåkning och spinning. Han gillar också att följa hur det går för Hv71 och J-Södra. Att vandra i fjällen och i Alperna är också något han har svårt att undvara och sedan tar förstås sommarstugan en hel del tid också.

Ta gärna ett snack med Nisse om du vill veta mer om hur det var i början, när RFG blev till eller om du undrar hur det går för J-Södra….

 

Läs fler berättelser

 

p {font-family:open-sans; font-weight:400;}